Приоритетни качества на чугунените котли на твърдо гориво

котел
MAT BW-C31, 31kW

Качествено отопление, ниски разходи, минимална инвестиция – сигурно и вие се ориентирате към такъв тип търсене на уред, с който да отоплявате 120 квадрата площ на апартамент или еднофамилна къща. И ако за едни това е пространство, което биха климатизирали то за други това са непосилни разходи за електричество. Именно търсенето на алтернативен метод за отопление ни насочва към избор на чугунен котел на твърдо гориво цена, напълно удовлетворяваща финансовите възможности на домакинството. Актуални и доста популярни са съвременните котли на дърва и въглища, тъй като се рентабилно средство, с което и вие можете да постигнете заложените и търсени ефекти при отопляване през зимните месеци.

Защо уред на твърдо гориво

Загатнахме кои са основните приоритетни принципи, които водят голям процент от потребителите именно към този избор. Но за да сме по-конкретни ще съберем всички ключови аргументи на едно място. Уредите на твърдо гориво, които са изработени от чугун са с много високи показатели по отношение на устойчивост, време на експлоатация, лекота при обслужване и поддържка. Разбираемо е защо клиентите ги предпочитат, тъй като реално инвестицията оправдава всеки вложен в уреда лев.котел от чугун

Настоящето, в което живеем е изпълнено с различни видове технологични уреди. Но това, което на практика отблъсква клиентите са твърде високата първоначална инвестиция както за изграждане на инсталацията така и за самия уред. котлите на твърдо гориво са оптимално ефективни средства за отопляване, тъй като работят на елементарен принцип, но пък са невероятно икономични и евтини като основен ресурс, генериращ топлинна енергия.

Ползите от употребата на чугунен котел на твърдо гориво са:

  • Това са адаптивни уреди, които можете да инсталирате на удобно място – тераса, мазе, гараж, веранда, стълбищно пространство;
  • Здрави и надеждни са дори при екстремни условия, защото чугунените варианти са оптимално защитени от замръзване;
  • Евтини и достъпни уреди, които няма да натоварят бюджета с излишни разходи;
  • Икономични, а това е така поради факта, че разполагат с водна риза, която осигурява загрят флуид разпространяващ топлината в имоти до 350 квадрата;
  • Висококачествени и екологични са новите котли, които се предлагат на пазара, тъй като притежават екодизайн – сертификат доказващ намаляване на вредните емисии с 20 %;
  • Оптимално ефективни, тъй като усвояват топлинната енергия и не реализират загуби.

Има защо да смените старата печка на дърва с котел на твърдо гориво. Интереса към продуктите е напълно оправдан, тъй като е инвестиция, с която ще си гарантирате уют и комфорт през зимата години наред.

Защо от чугун

Чугунените котли на твърдо гориво са препоръчани от водещи специалисти в сектора. Каталога на едни от най-популярните търговци на отоплителни уреди balkanenergy.bg разполага с изключително иновативни и модерни варианти, от които да изберете. Изработени от много здрав и надежден материал тези котли определено ще ви изненадат със своите качествени характеристики. Не само, че са с дълъг експлоатационен срок, но определено ще ви изненадат със своята отоплителна мощност и потенциал.

Чугуна е ключов материал, от който се изработват такива отоплителни уреди.  Цената му е най-ниска в сравненине с другите видове метални сплави. Издръжливостта на високи температури и механични повреди е причина водещи производители да разчитат именно на тази здрава и надеждна сплав за осигуряване на продукти, които са наистина устойчиви на натоварване. А това са ключови приоритети, които наистина можем да вземем под внимание при подбор на уред, който да се използва за цялостно отопляване на имот с по-голяма площ.

Освен като основен ресурс осигуряващ топлина през зимата друго предимство на чугунените котли на твърдо гориво е това, че те могат да бъдат използвани и за осигуряването на топла вода за бита. А съгласете се, че по този начин действително успявате да организирате и оптимизирате разходите, които през зимата не са особено приемливи.