Защо МДФ е предпочитан материал за изработка на детски легла

двуетажно легло

Детското легло е елемент, който има ключова позиция в стаята за почивка и сън на вашето съкровище. Избора на креватче, кошара или друг тип единично легло е съпроводено от различни критерии като съществени са размерите и материалите, от които са изработени. Когато се залага на практични, здрави и екологични решения безспорно е определящо да се акцентира на такъв материал, който да може да покрие високите ви изисквания. А за децата си наистина сме готови да дадем най-доброто, независимо на каква цена.

Предимствата на леглата, изработени от МДФ

МДФ плоскостите са изключително екологични  итова ги прави толкова разпространени при изработката на обзавеждане за детски стаи. На практика това са фини дървесни влакна, които по специална технология и много висока температура са свързани по между си. така се изгражда супер стабилен профил, който може да издържи на много голямо натоварване. Свързващите вещества при МДФ плоскосите са безопасни и екологични, което е още една предпоставка не малко водещи фирми изработващи детски легла от мдф да избират именно този уникален материал.Легло с чекмеджета

И след като ви запознахме накратко със самите плоскости ще ви разкажем и какви видове легла могат да се изработят от тя:

  • Бебешки кошари;
  • Детски креватчета;
  • Двуетажни легла;
  • Ъглови легла;
  • Персон и половина и т.нат.

Реално това са плоскости, с които лесно се оперира. Изработката на легла се извършва изцяло съобразявайки се с потребностите на малките потребители. заоблените краища, цветните фурнири и красиви дизайни са също предпоставка за това да заложите на практични легла от мдф.

Друг основен приоритет на леглата за деца от МДФ е това, че наистина поддръжката му е много лесна. Това е влагоустойчив материал, който е издръжлив на препарати за мебели както и навлажнена кърпа, с която лесно се отстраняват петна, прах и замърсявания.