Идеи за интериорен дизайн по последните тенденции

Всяка нова година означава нов шанс да освежите и промените пространството си. И въпреки че някои елементи от декора на дома никога няма да излязат от мода, тенденциите във всеки интериорен дизайн идват и си отиват, което ни кара с нетърпение да очакваме новостите година след година. За да ви помогнем да бъдете в крак с актуалните тенденции, заедно с дизайнера на студио за интериорен дизайн на Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили някои неща, които можете да добавите и с които да се сбогувате във Вашия интериор.

Още повече дърво

Сигурно ще кажете, че дървото е традиционен материал, който никога няма да излезе от мода. И макар това да е вярно, използването на дърво набира популярност с всяка следваща година и се очаква това да продължи. Независимо дали ще положите нова дървена подова настилка в кухнята си или ще решите да добавите още дървени елементи в банята и трапезарията, няма да сгрешите. Дървесината е вечен, универсален материал.

Смес от мъжественост и женственост

Кожените дивани и столове не са нищо ново – но според специалистите по интериорен дизайн , се очаква да виждаме все повече кожени акценти, които се използват на неочаквани места.  Създайте перфектната хармония от по-тъмни кожи, съчетани с ярки, бели шкафове. Така ще постигнете идеален баланс между мъжествения и женствения стил.

Максимализъм, а не минимализъм

Досега вероятно сте чували много за минималистичния интериорен дизайн на дома, но напоследък нашумя много и максимализмът. Оставете след себе си страхотния, модерен външен вид на семплото обзавеждане и декориране,  и прегърнете идеята за излишното и претрупаното.

Бохо стилът се завръща

Бохо е един от онези типове интериорен дизайн, която идва и си заминава. През последните години обаче се завръща, но с винтидж усещане и извити линии. Платовете и шарените тъкани са нещо, което ще видите отново при него, но този път в малко по-чисти и по-ярки акценти.

Заложете на забавни текстури и щампи, за да създадете бохемска вибрация във всяко помещение. Особено подходящо е за детските стаи, където можете да внесете малко изтънченост, като същевременно поддържате забавната визия.

Черни кухни

Белите кухни са хит от известно време насам, но тази година по-тъмните шкафове се завърнаха. Черните кухни се оказват популярни и помагат да се придаде елегантен, богат усет и модерна атмосфера.

Арт деко интериорен дизайн

Стилът арт деко е свързан с използването на геометрични фигури, изкуствени материали (като метал) и смели цветове. Въпреки че арт деко достигна своя връх през 20-те и 30-те години, той се възроди през 2019 г. Тъй като оставяме зад гърба си минимализмът, арт деко е идеалният начин да добавите повече текстури и визуален интерес към Вашето пространство.

Устойчив декор

Тази година хит е устойчивият интериорен дизайн, с естествени и рециклирани предмети. Ръчната изработка, извършена с устойчиви материали, е чудесен начин хората да се чувстват повече в контакт със земята, природата и корените си. Например, вместо да инвестирате в ново произведение на изкуството, помислете за стена или пано от живи растения. Други подходящи материали за този интериорен дизайн са прежда и въже – например килим, окачен на стената добавя красив завършващ щрих към спалнята.

Криви линии

През последните няколко години сме обсипани със свежи, модерни мебели с прави линии в почти всеки интериорен дизайн на дома. През 2019 г. обаче кривите линии станаха много популярни и търсени. Те предлагат манипулирано възприемане на пространствената осъзнатост. Извитите мебели правят помещението да се усеща по-просторно.

Кадифето е хит

Много тенденции за интериорен дизайн през 2019 г. включват кадифе. От арт деко до максимализъм, кадифето е склонно да намери мястото си в много различни стилове.

То обаче не трябва да се приема като универсален подходящ избор за всичко. Когато се използва върху специално пригодена мебел с чисти линии, не изглежда толкова претруфено, както ако се използва за тапициране на викторианска мебел.

Терацо мозайка

Терацо е мозаечна смес от мрамор, стъкло и гранит, и през последните няколко месеца отново набира популярност в света на дизайна. Макар че е по-познат като материал за подови настилки, дизайнерите го използват и за плотове, душове, мебели, стени и други акценти.