Защо да инвестираме в алуминиева дограма?

алуминиева дограма

На пазара са познати два вида дограма, към която клиентите проявяват интерес. Това са вариантите с ПВЦ профили и такива от алуминий. Решението, което всеки желаещ да подмени дограмата на дома си е изцяло продиктувано от индивидуалните му предпочитания и не на последно място цената, която може да си позволи. Едва ли има потребител, който да е наясно с факта, че ПВЦ дограмата е по-евтина от алуминиевата и в това е вероятната причина в много от сградите ново строителство да се влага именно такъв модел дограма. Но когато клиента сам избира с каква дограма да защити жилището си то определено по-добрата инвестиция се оказва тази от алуминий.прозорци

Цената е важна и в повечето случаи определяща, но касае ли се за дълголетие, издръжливост на всякакви метеорологични условия, както и ефективност алуминиевата дограма си остава абсолютен фаворит. Характерните предимства на алуминия пред останалите материали наистина се крият основно в това, че това реално е вечен материал, който не корозира, не променя структурата и формата си под влияние на атмосферните условия и на всичко отгоре е невероятно издръжлив.  Това прави профилите, от които е съставена алуминиевата дограма супер ефективни и предпочитани от домакинствата, които търсят вариант за намаляване на енергийните разходи и осигуряване на дългогодишно и разумно решение.

Защо алуминиева дограма? Въпреки, че за много клиенти цената е разколебаваща то се оказва доста ефективно да се предпочете плащането на по-високи за алуминиева дограма цени отколкото да се направи необмислена инвестиция за нискокачествена пвц рамка. При алуминия са доста високи температурните амплитуди, на които материала издържа, а друг основен приоритет е и това, че метала може да се боядисва в различни цветове така, че да пасне напълно на фасадата на сградата. За разлика от ПВЦ профилите, които с времето пожълтяват и губят своите качества то алуминиевите си остават непокътнати. Всъщност напълно оправдано е да похарчим повече пари за дограма с алуминиеви профили, но не пропускайте в избора си да акцентирате и на производител, който има богат опит и може да гарантира ефективно изпълнение и качествен монтаж. Защото комплексното комбиниране на всеки един съществен елемент си оказват своето влияние и определено са отговорни за това дали домакинството ще остане удовлетворено от направената инвестиция и платената за алуминиева дограма цена.

За да не допуснете грешки в подбора на представител в бранша, който да се погрижи за спокойствието и уюта у дома ви днес представяме Премиум пласт –  фирма, която разполага с мощностите, ресурса и квалификацията да подобри енергийната ефективност в жилището на една разумна цена.