Как се почиства трапезна маса

Трапезна маса

Столовете и трапезната маса са главните елементи, върху които се фокусираме при оформлението на тази домашна зона. Дълготрайността на периода на експлоатация зависи до голяма степен от това не само какви продукти е избрал клиента, но и какви усилия полага за тяхната поддръжка и почистване. Когато се залага на една иновативна и изтънчена визия не е благоприятно да се подценява качеството. Сигурни и надеждни новите ви трапезни мебели могат да се превърнат в една перфектна композиция, която да ползвате години наред. Днес ще ви разкрием как правилно да се грижите за своята маса за трапезария за да удължител нейния живот.

Трикове за поддръжка на трепаната маса

Често домакините грешат по отношение на начина, по който почистват своите трапезни маси. Ако масата ви е със стъклен плот то препарата за стъкла е най-лесния път за това да почистите масата си перфектно. Когато обаче масата е дървена, от МДФ или ПДЧ то определено имате на разположение доста голяма гама от продукти, които се предлагат в търговската мрежа. Днес ще представим на вниманието ви някои ценни съвети как да поддържате масата чиста и свежа, което ще доведе до нейното дълголетие.

Лесни стъпки:Маса

  • Преди да приложите какъвто и да било препарат за мебели задължително със суха кърпа отстранете праха от плота и краката на масата;
  • Винаги повдигайте крачетата и почиствайте насъбралите се прах и косми от тях;
  • Полирайте винаги с препарат, който е указан като правилен за съответната дървесина;
  • Проверявайте за остатъци от препарат и ги отстранявайте;
  • В случай, че има метален механизъм за разпъване на масата задължително почиствайте от прах и след това при нужда смажете с подходящо машинно масло. Това е важно с цел механизма да не корозира и скърца при ползване.

На пазара има достатъчно препарати за почистване на трапезни маси, така че винаги избирайте този, който е приложим спрямо вашата.