Практични съвети при оборудване на баня

параван

Като предизвикателство определят ремонта на банята много домакинства. На пръв поглед една от най-скромните като площ домашни зони се оказва, че изисква нещо повече от внимание, тъй като определено тук е необходимо да се фокусирате върху правилното разпределение на площта както и хармонизирането на всеки детайл, който искате да ползвате. Мебели Арена освен, че предлага пълна гама от решения в своята платформа винаги е в готовност да сподели и някои ключови насоки и кратко ръководство за подбор на онова, от което се нуждаете.

Как да избегнете претрупването с оборудване в малката баня

шкафТова е въпрос, който си задават онези от вас, които имат една санитарна зона, състояща се от баня и тоалетна. Най-важното в случая е да се избегнат най-честите грешки, които допускат повечето домакинства. В желанието си да инвестират оптимално разумно и отговорно се инвестира в безумни неща, които реална заемат прекалено много място. Това, което препоръчват от магазин Арена е:

  • Заложете на минимализъма дори при санитарния фаянс;
  • Организирайте зоната така, че да имате достатъчно пространство за преминаване;
  • Изберете функционални решения като например шкаф с огледало, етажерки за стена, параван, а не душ кабина.

Всичко това цели да направи банята по-компактна и удобна за използване. Не е задължително да купувате скъпи атрибути, които биха влезли в експлоатация само пет-шест пъти годишно.

Как да се отървете от влагата

Банята и тоалетната са от типа мокри помещения. Влагата тук очевидно щ се превърне в проблем, ако не предвидите добра вентилация. Интересни са възможностите, които се предлагат в сайта на Арена. Многообразие от вентилатори, биха ви осигурили аспириране на парата при къпане. Освен това има и други методи да решите този казус и то с помощта на интелигенти продукти като:

  • Огледало с нагревател;
  • Отоплителен конвектор;
  • Лира за баня;
  • Подово отопление за мокри помещения.

Всеки елемент, който има способността да повиши температурата ще изсуши влагата и така ще намалите риска от образуване на плесен и мухъл по фугите и ъглите в помещението.