Органичен мед – продукт, който на всяка цена трябва да включите в дневното си меню

органичен мед

Меда е от природните продукти за чиито ползи не само сме чували, но и те са реално доказани от редица научни изследвания. Затова българина е един от най-големите производители и консуматори на мед в света, а традициите в родното пчеларство датират от векове. Много клиенти предпочитат да си купуват домашен мед, директно от земеделски производители. Наистина този органичен, натурален продукт има невероятни качества за здравето ни и е естествен имуностимулатор, който ни помага да се преборим с упоритите зимни вируси. Но не само за ползите на меда ще си говорим днес, а също така и за неговата цена.Мед

Непатьоризирания, чист мед, който е направен от пчелите е известен като органичен суров мед. Изключително голям процент от клиентите предпочитат именно такъв, тъй като той не е обработен и е директно събран от кошера. Не са малко фабриките, пакетиращи мед в различни опаковки, които добавят различни оцветители и „подобрители“. Спорно е дали тези допълващи субстанции развалят вкуса на органичния мед, но определено го правят по-евтин като цена. Органичен мед цена в изцяло натуралния му вид е една идея по-скъп, тъй като не преминал през различните термични или други обработки, които ни навеждат на мисълта, че в този случай някой от ценните качества на продукта са в по-ниска степен.

Органичния мед е изключително полезен за редица здравословни проблеми. Знаете ли, че не е нужно да се подлагате на глад и диети, да купувате на висока цена химични субстанции, които да намалят апетита и от там теглото. Всъщност според научно изследване ако замените бялата захар с консумацията на органичен мед то със сигурност ще усетите промяната и то в положителна посока. Освен това си струва цената, която ще платите за органичен мед, тъй като той е продукт, който дава мощ и сила на клетките, така че лица, които са подложени на физическо натоварване могат спокойно да го използват като стимулатор на енергия.